NOUTATI DIN LUMEA ARTEI DE LA GALATECA

"Feed Me!" – un senzational proiect interactiv de arta multimedia

Feed Me, expozitia multimedia interactiva realizata de Noper (a.k.a Radu Pop) si Sainte Machine (a.k.a Marilena Oprescu Singer) poate fi vizitata la Galeria Galateca pana pe data de 6 iunie. Inaugurata o data cu Noaptea Alba a Galeriilor, pe 23 mai, expozitia a inregistrat un numar record de vizitatori (peste 2000 de persoane).

Atrasi de spectaculoasa instalatie de arta, cei care au trecut pragul Galeriei Galateca in noaptea de 23 mai au putut admira un proiect inovator, axat pe aspectul interactiv si care exploreaza relatia de inter-dependenta dintre lucrarea de arta si publicul sau. Realizat autoironic sub forma unei chemari a supusilor monstruoasei si vesnic nesatulei zeitati Tra la ritualul de hranire al acesteia, expozitia este un organism viu care se alimenteaza cu energia produsa de miscarile publicului.

In zilele de 3 si 4 iunie, au loc la Galateca Seminarul 'Instalatii interactive itinerante' si Conferinta de specialitate 'Instalatiasiinstitutiilepublice'. Cele doua evenimente fac parte din proiectul Feed Me. Speakeri vor fi Marilena Oprescu Singer (a.k.a The Sain Machine) si Radu Pop (Noper), creatorii instalatiei Feed Me. Vor participa de asemenea invitati din cadrul echipei proiectului cat sialti invitati.

"FEED ME!" este o capsula multimedia interactiva care contine un spatiu de expozitie dinamic, fluid, in care totul se misca, pulseaza, reactioneaza la miscare pe un ritm comun. Spatiul este structurat in cercuri concentrice, creand mai multe lumi care se includ una pe cealalta si contin in mijloc un spatiu magic de aparare, astfel publicul este activat pe mai multe niveluri. Odata inghititi de pantecele monstruoasei Tra, spatiul real se suprapune cu cel virtual iar vizitatorul este aproape fortat sa participe la jocul instrainarii generat de actiuni repetitive.

Radu Pop este unul dintre cei mai talentati ilustratori, cu numeroase premii la activ, printre careBronze Lion, Cannes Lions (2010
); Best illustrator, Ad
Print
festival (2012); Effie
Gold, Effie
awards (2010); Effie
Gold, Effie
awards (2012) si participare la expozitii precum: ArtWurst, Alert Studio, Bucharest, Asif by magic, NeuroTitan, Berlin.

Marilena Oprescu Singer este creatoarea proiectului multimedia interactiv Artmix (peluza TNB, 2006), Festivalului de proiectii arhitecturale URBAN ART (Palatul Parlamentului, Universitate, Arhitectura, Coltea, 2007, 2008, 2009) si Autentic romanesc, colectie de saluri pictate ilustratand proverbe romanesti, ROD, Carturesti, 2012.

Maiastra "IA – poarta spre infinit"

In vara aceasta, Maiastra, povestea nescrisa a IEI merge mai departe. O expozitie de stare, in care iile romanesti vor constitui scenografia perfecta pentru evenimente unice, la care va asteptam incepand din12 iunie pana pe 12 iulie.

Ia de sarbatoare, ia de lucru, ia de ceremonial a insotit femeia pe tot parcursul vietii. Ca orice vesmant traditional-ceremonial, ia constituie o secventa vie si de netagaduit a memoriei colective, o manifestare spirituala ce strabate timpul si prin care se redescopera istoria mitica a unui neam. Povestea de anul acesta va fi despre ia vie, nu ia exponat de muzeu, ia care, odata purtata, devine poarta spre infinit. Ia a fost vesmant ritualic, sacru, Ia e magica, IA a fost si este EA. IA are viata. IA esti TU! Este al doilea an cand, de Sanziene, femei de pe toata planeta vor purta IE iar impreuna vor forma o hora nemarginita, un cerc protector peste lume. Noi, impreuna cu La Blouse Roumaine, generatoarea miscarii si a Zilei Universale a Iei, va vom astepta la Galeria Galateca in noaptea magica a cerurilor deschise.

NeoGalateca lanseaza cornerul de bijuterie contemporana

NeoGalateca lanseaza in perioada 7-8 iunie cu ocazia PROJECT A, targul de bijuterie contemporana bianual dedicat in exclusivitate designerilor absolventi ai Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana, cornerul de bijuterie contemporana.

De acum, la NeoGalateca clientii vor regasi colectii speciale create de tineri designeri romani precum Noha, Raluca Buzura Design, Roua de argint etc.

Project A este organizat de Assamblage, Scoala de Bijuterie Contemporana in colaborare cu NeoGalateca si face parte din manifestul de exprimare si statutare a bijuteriei contemporane ca forma de arta independenta. Tema din acest an, "This is not a jewelery" este inspirata din celebrul tablou al lui Rene Magritte Ceci n'est pas une pipe, devenit un simbol al artei moderne. Tema de aplicatie este o provocare de reconsiderare a conceptului de bijuterie contemporana, de eliberare si de imbinare, in acelasi timp, cu alte forme de arta.

NeoGalateca sprijina designul de obiect contemporan prin incurajarea tinerilor artisti in demersul lor creativ. Va asteptam cu noi colectii de bijuterii din 7 iunie la NeoGalateca.

RONATIV in exclusivitate la NeoGalateca

Expozitia de ceramica RONATIV – 3 GRATII a artistului vizual Catalin Nastasoiu, desfasurata in perioada 10 aprilie – 3 mai la Galateca, a adus in premiera din mediul virtual in spatiul expozitional un concept de conversatie identitara.

In acelasi timp cu expozitia a fost introdusa in gallery-shopul NeoGalateca colectia RONATIV compusa din: vaze in portelan, bijuterii, tricourile RONATIV si cestile de cafea ce au ca element vizual principal harta Romaniei.

Atrasi nu doar de estica vazelor ci mai degraba de povestea care a stat la baza crearii lor, clientii care au trecut pragul gallery-shopului le-au achizitionat in numar foarte mare. Mandra, femeia tanara, care paseste inca nesigur, dar svelta si mandra, Perechea – cucerita sau cuceritoare, jumatatea barbatului, pregatita pentru zamislirea de minune a vietii si Coloana – femeia puternica, pe care ne sprijinim atunci cand suntem coplesiti de indoiala, incercati de neputinta sunt cele trei tipuri de vaze in portelan care au contribuit semnificativ la succesul vanzarilor din aceasta perioada.

Realizate cu ajutorul tehnicilor de manufactura traditionala, delicatele inele ROMEMBERING, incarcate si ele de simboluri identitare foarte puternice au avut de asemenea succes in randul cumparatorilor, fiind un cadou inedit pentru expati ori, pur si simplu, pentru cei indragostiti de Romania.

Prima editie a obiectelor RONATIV este aproape epuizata, artistul fiind pregatind deja o a doua colectie care inca de pe acum promite sa fie plina de originalitate.