NOUTATI DIN LUMEA ARTEI DE LA GALATECA

Galateca - prima galerie de arta care participa la G5

G5 cuprinde Biennale Bucharest 6 Parallel Event, Romanian Design Week, Noaptea Muzeelor, Art Safari si Noaptea Alba a Galeriilor.

In luna mai galeria de arta contemporana si design Galateca propune un maraton de evenimente culturale fiind primul spatiu expozitional care participa in parteneriatul pentru muzee si galerii G5.

Astfel in perioada 8 mai – 6 iunie programul Galateca cuprinde urmatoarele:

  • "Selenit", un inedit experiment de moda, al studentilor de la UNARTE, va fi prezentat in NeoGalateca in perioada 16 – 25 mai in cadrul Romanian Design Week. Proiectul apartine departamentului de Moda, coordonat de lector univ dr. Ioana Sanda Avram si isi propune sa introduca un sistem creativ nou, bazat pe creativitate instruita si educata, creatie colaborativa, pe mentalitatea impartasirii libere a ideilor si al complexitatii aplicate.
  • "Muzeul neintentionat" de Magda si Bogdan Pelmus, o alternativa la muzeul traditional ce exploreaza o multitudine de gesturi artistice, este expozitia cu care Galateca va participa atat la Biennale Bucharest 6 Parallel Events, cat si pe 17 mai la Noaptea Muzeelor ( intre orele 19:00 si 2:00), noaptea in care peste 3000 de muzee europene isi deschid portile, Galateca fiind singura galerie participanta.
  • Art Safari - In perioada 22 – 25 mai are loc primul pavilion de arta romaneasca de patrimoniu si contemporana ce isi propune sa reuneasca peste 100 de galerii, dealeri de arta, muzee si institutii culturale romanesti la care Galateca participa cu o selectie de lucrari ale artistilor din portofoliul sau: Aurel Tar, Predrag Popara si Simon Henwood.
  • Maratonul cultural se incheie pe 23 mai cu Noaptea Alba a Galeriilor, Galateca fiind prezenta pentru a treia oara, cu proiectul "Feed me" creat de NOPER (Radu Pop) si SAINT MACHINE (Marilena Oprescu Singer), un proiect multimedia interactiv care exploreaza relatia de inter-dependenta dintre lucrarea de arta si publicul sau. Expozitia se desfasoara in perioada 23 mai – 6 iunie.
Desi inca tanara in peisajul spatiilor culturale, galeria de arta contemporana si design Galateca a reusit sa se plaseze pe harta nationala si internationala prin proiecte multidisciplinare inedite. Prezenta pentru a doua oara la Romanian Design Week, Noaptea Muzeelor, a treia oara la Noaptea Alba a Galeriilor si in premiera la ArtSafari, galeria promite sa surprinda si de aceasta data prin originalitatea manifestarilor si mai ales prin dinamism. GALATECA este un proiect inovator ce alatura artisti, designeri, arhitecti, curatori si oameni de comunicare.

Galeria Galateca, in acest an, este singura galerie de arta contemporana si design care participa la G5:

NeoGalateca @Autor

Galateca (cu gallery-shop-ul NeoGalateca) este prima galerie de arta care participa la Autor.

Pe 17 si 18 mai, galeria de arta contemporana si design Galateca participa in premiera, la cel mai important eveniment de bijuterie contemporana din sud-estul Europei, Autor, aflat la a 11-a editie.

NeoGalateca expune obiecte care fac parte din colectiile a trei artisti vizuali cu care a colaborat: Pisica Patrata, Catalin Nastasoiu (Ronativ) si Vlad Tenu. Bijuteriile din colectia capsula Pisica Patrata Web 2.0 realizata de Carla Szabo din argint, nuc si coral, inelele de logodna Ronativ create de Catalin Nastasoiu, precum si alte obiecte de arta si design pot fi achizitionate in cadrul targului.

Editia Autor din acest an este prima inscrisa in circuit international si la care participa 20 de designeri straini din tari precum Chile, Columbia, Taiwan, Italia sau Franta, permitand un eveniment de mare tinuta.

Galeria Galateca, prin activitatea sa si a gallery-shopului NeoGalateca, sprijina designul de obiect romanesc si doreste sa dezvolte segmentul de bijuterie contemporana, deja in portofoliul sau regasindu-se marci precum Raluca Buzura Design, Assemblage, Fashion Machine, Noha, Moogu sau Roua de argint.