NOUTATI DIN LUMEA ARTEI DE LA GALATECA

RONATIV 3 Gratii by Catalin Nastasoiu

"Daca ti-as spune ca se pregateste o expozitie despre tine, ti-ar starni curiozitatea? Mai mult, daca este despre ce ai tu bun si frumos de Impartit, ai vrea sa o vezi? Dar daca este despre ceea ce simti tu ca te leaga de cei mai apropiati oameni din viata ta, ai vrea sa stii?" Galateca propune o altfel de conversatie despre Romania.

Generatorul acestei conversatii este Catalin Nastasoiu, artistul care a pus harta tarii noastre pe harta lumii.Ceramist, senior designer, producator, Catalin Nastasoiu locuieste In prezent la New York, unde colaboreaza cu televiziuni, case de productie, studiouri de film, universitati, institutii culturale, artisti. Descoperit si apreciat Inca din primul an ca student al Academiei de Arta din Bucuresti, sustinut de Horia Bernea si Mihai Oroveanu, artistul a gasit calea catre esentializarea mesajului si comunicarea lui, clar, succint, la tinta. Stabilit din anul 2000 In SUA, Catalin Nastasoiu a creat RONATIV,avand la baza un pattern pornind de la conturul hartii Romaniei, dezvoltandu-l In prima faza In mediul on-line.

Continutul sugerat prin ilustratie si "headline-uri" a avut efectul anticipat, de generator de conversatie, atat pentru publicul din Romania, cat si pentru cel din afara tarii. Paralel comunicarii online, Catalin Nastasoiu a Inceput sa dezvolte si o linie de obiecte cu acelasi altgoritm, tradus pentru tridimensional.

Te asteptam pana pe 3 mai la Galateca sa descoperi prima expozitie "despre tine".

Mythologica, o noua colectie Alice Boutique

Mythologica este un proiect original realizat de ilustratoarea Alice, inspirat de personaje mitologice autentice cel mai probabil provenite din acele civilizatii misterioase tracice ce au trait pe teritoriul nostru (precum civilizatia Cucuteni). 6 ilustratii pe cat de colorate, pe atat de misterioase, fiecare avand o poveste unica, de mii de ani au fost transpuse in tricouri cu o linie extrem de feminina, din matase naturala.

Astfel Bentis, zeita tracica a padurilor, a lunii si protectoare a familiei, Mythra, fiul Soarelui, Dragobete, patronul fertilitatii, Sanzienele si Ielele, reminiscente ale preoteselor ce o venerau pe Zeita Pasare, Solomonarul *, un "super-erou" ascet al folclorului romanesc ce poate controla stihiile, cunoscut sub numele de "kaptobatai" aduc in atentie una dintre cele mai vechi civilizatii.

Alice aduce un tribute vechii intelepciuni si creativitati cu uimitoarele instrumente ale prezentului.Tricourile din colectia Mythologica le puteti gasi acum la NeoGalateca

O noua colaborare Seletti si Diesel, in curand @Galateca

Seletti , brandul italian cunoscut pentru designul sau revolutionar, colaboreaza in acest an cu marca Diesel, intr-un concept nou, Diesel Living. Rezultatul? Mai multe colectii de obiecte de design. Ghost shell – o reinterpretare a clasicului dom de cristal ce prinde acum o aura de mister datorita suprafetei cromate si a bazei din ceramica. Suportul pentru lumanari Transmission devine un pilon sculptural, inspirat de piesele mecanice ale masinilor industriale. Cu siguranta unul din punctele de atractie ale colectie este Cosmic Diner, 9 planete, soarele si luna, un intreg univers pe masa ta.

Setul de masa Machine este alcatuit din farfurii si boluri, recipiente, pahare si cani cu margini dintate, asemenea pieselor din mecanisme si angrenajelor de un alb industrial. Cu mult umor asortate acestei colectii, tacamurile DIY, cutite, furculite si linguri sunt disponibile in dimensiuni specifice cheilor de la 10 la 13mm.

Previewul acestei game a avut loc la Milano in cadrul Salone del Mobile si vor fi prezentate in varianta completa la Paris in septembrie la Maison & Object.

Wild Olive African Artisans @NeoGalateca

De acum la NeoGalateca puteti gasi candele in portelan Lisa Firer, realizate de faimoasa artista exclusiv pentru Wild Olive African Artisans. Fiecare din lumanarile realizate manual din ceara de soia, contine uleiuri vegetale rare si sunt turnate intr-un recipient pretios din portelan. Lisa Firer Porcelain Candles sunt concepute special pentru a va parfuma casa sau, de ce nu si biroul.

Lisa Firer este o cunoscuta ceramista din Cape Town, care din 1996 s-a dedicat manufacturarii pieselor unicate din ceramica, lucrand mai intai in teracota, iar din 2001in portelan. Lisa are deja in portofoliul sau 50 de expozitii, designul ei fiind inspirat din variate materiale, texturi, patchwork, procesul de coasere, printuri sau hartie, stratificari . Va asteptam la NeoGalateca pentru a descoperi cele 5 arome. O colaborare Wild Olive African Artisans si NeoGalateca.

Picks from the world

V&A Museum - The Glamour of Italian Fashion
1945-2014 – 5 aprilie – 27 iulie

MOMA Teens Take Over Inside/Out – Petra Collins

Andreas H. Bitesnich. 25 Years of Photography - KUNST HAUS WIEN.
Museum Hundertwasser27 February to 9 June 2014

MUMOK Vienna - Musée à vendre pour cause de faillite (Museum for Sale due to Bankruptcy)
Herbert Foundation and mumok in dialogue 21.02 – 18.05. 2014

Museum of the city of New York - City as canvas
FEB 4 - AUG 24, 2014 de Martin Wong